Velkommen til Historiske Hus!

Historiske Hus består av Victoria Brand Munthe-Kaas og Lars Mathias Munthe-Kaas. Vi er et ektepar som elsker gamle hus og som har bygningsvern som livsstil! Vi lever i dem, jobber i dem og vi jobber med dem. Som antikvarer, håndverkere og som ildsjeler. 
 
Og følg oss gjerne på Facebook: https://www.facebook.com/Historiske-Hus-223192604518654/ her blir det oftere lagt ut nye bilder av hva vi driver med!
 
099            030
 
På denne nettsiden kan du få råd og veiledning om hvordan du best kan ivareta ditt historiske hus. Denne siden inneholder informasjon om tre ulike felt vi har spesialisert oss på innen bygningsvern:

  • Christiania Tapetverksted er landets ledende innen håndtrykte historiske tapeter. Victoria er tapetmaker og gikk i lære hos sin far. Hun ar arbeidet med rekonstruksjon av historiske tapeter for hånd siden 1995. Vi kan rekonstruere og gjenopptrykke så godt som hvilket som helst papirtapet tilsvarende slik det var originalt. Du kan enten komme med et originalt tapet selv, eller du kan velge ut i fra vårt omfattende arkiv med mer enn 1000 forskjellige mønstre.
  • Bygningsantikvarisk rådgivning. Vi er begge rådgivende konsulenter innen bygningsvern og restaurering. Som antikvarer har vi bred erfaring og kan vise til mange gode referanser både fra private og fra offentlige. Dokumentasjoner, tilstandsvurderinger, bygningsantikvariske undersøkelser, fredningsgrunnlag, fargetrapper...med mer.
  • Vindusrestaurering. Lars driver vindusrestaueringsverkstedet og sverger til at gamle vinduer er bedre enn nye! Så enkelt er det. Hos Lars kan dine vinduer få kyndig restaurering etter antikvariske prinsipper. Vi bruker kun kjerneved ved spunsinger, linoljekitt og linoljemaling for å få det aller beste resultatet.
 
Vi holder også kurs i vindusrestaurering og foredrag om tapeter og andre relevante temaer innen bygningsvern.
I tillegg til å har bygningsvernbutikk hvor vi er fohandlere for Gysinge og Eskilstunas flotte produkter!

Vårt brede kontaktnett innen bygningsvern er bakteppet for at vi kan hjelpe deg i å komme i kontakt med akkurat den håndverkeren med den rette spesialkompetansen du har vært på jakt etter. Vi setter alltid bygningen i forsetet og med respekt og ydmykhet ovenfor dens historie, kan vi bistå deg. Ta kontakt!