Kurs i vindusrestaurering!

Spunsing, kitting, pussing, justering, prat og hygge i mange timer gir gode resultater! Kurs er hyggelig, lærerikt og viktig! I 2013 holdt vi tre vindusrestaureringskurs. Nye kurs vil publiseres her. 
 
Dette er kunnskap som det er viktig å spre!
 
SAM 1209 Det var til dels veldig slitne vinduer som kom for å få en liten overhaling på kurs vi hadde i år:)SAM 1247 Diverse vinduer med diverse utfordringer står på rekke og rad!Demponstrasjon av kittlampe Her demonstrerer Lars kittlamen for ivrige tilhørere.Ivrige tilhørere
 Hele gjengen samlet, sultne på ny kunnskap.
Demonstrasjon av kitting
 Kitting demonstreres av en som har gjort det noen ganger før, for å si det sånn...
SAM 1242
 Og vakker kitting utført for aller første gang!

Vindusrestaurering

Vindusrestaurering etter antikvariske prinsipper med kjerneved, linoljekitt og linoljemaling. Vi henter og bringer!

Er du eier av et hus med gamle vinduer? - Da er du heldig!

Gamle vinduer er oftest laget av gode, utsorterte materialer med fast kjerneved som råtner sent. Vinduene kan se slitne ut på grunn av dårlig vedlikehold, men oftest er vinduet i seg selv mer enn godt nok når det får en god og riktig behandling.

Vindu - Solvang
Historiske Hus påtar seg reparering og oppussing av gamle vinduer. Vi utbedrer råte om nødvendig ved innspunsing og gir vinduene en god behandling etter antikvariske retningslinjer med linolje, linoljekitt og en god overflate-behandling med linoljemaling.

Vinduene er husets øyne, og gamle vinduer forteller om husets alder. Ta vare på alle gamle detaljer på huset ditt, ikke bytt det ut del for del. Da unngår du at huset mister særpreget sitt, det som nettopp gjør at huset ditt er et verdifullt kulturminne.

Reparer i stedet for å skifte ut!

De gamle originale vinduene har smekre linjer og gode dimensjoner som nye vinduer sliter med å kopiere. I tillegg lover produsentene kun 25-30 års levetid på vinduskopier. Vil du da virkelig bytte ut dine vinduer som kanskje allerede er 100 år gamle og som kan leve i 100 år til?